Don’t be divided, Stay UNITED

По повод 21 март, Меѓународниот ден за елиминација на расната дискриминација, волонтерите на ФОРУМ 16 подготвија видео „ Don’t be divided, Stay UNITED “ со цел да се испрати порака да се стави крај на расизмот, дискриминацијата и нетолеранцијата. 21 март е Меѓународниот ден за елиминација на сите форми на расна дискриминација, основан од страна на[…]

ФОРУМ 16 спроведе „Ние сме визуелни“ работилници во Американско катче Битола

Во рамките на нашата (СТ)АРТ програма, која промовира човекови права преку уметноста, ФОРУМ 16 почна да го користи Прирачникот „Ние сме визуелни“ кој е подготвен од страна на МакеДокс. Овој Прирачник е наменет за едукатори од формалното и неформалното образование на млади луѓе на возраст од 12-18 години, а целта на Прирачикот е да го[…]

ФОРУМ 16 наскоро започнува crowdfunding кампања

ФОРУМ 16 на 11 март 2017 година беше дел од Првата crowdfunding конференција во Македонија во организација на Здружението Лидери за едукација, активизам и развој Скопје. Целта на оваа конференција беше да ги запознае граѓаните од Македонија со концептот на crowdfunding, како алтернативен начин на финансирање на проекти и идеи, како и да понуди вештини[…]

ФОРУМ 16 одржа работилница за КЛИПС програмата

На  11 февруари 2017 година, ФОРУМ 16 одржа работилница за Научната програма за граѓанско лидерство (КЛИПС) во Прилеп. Работилницата беше насловена „Правење бранови: како да ја подигнете видливоста и како да ја подобрите дистрибуцијата на резултатите од проектите“. Учесниците имаа можност преку симулација на прес-конференција да научат како да комуницираат со јавноста и медиумите, како[…]