ФОРУМ 16 обучени за имплементација на „Ние сме визуелни“

Претставници на ФОРУМ 16 беа дел од обуката „Ние сме визуелни“ организирана од страна на MakeDox за примена на документарниот филм во неформалното и формалното обрзование за човековите права. Со имплементација на програмата Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола ќе почне во јануари 2017 година, за време на проектот „Академија: Кој ако не младите? Кој ако[…]

Повик за членови за 2017 година

Ако сте заинтересирани за развој на граѓанското општество, за унапредување на човековите права преку уметност, за подобрување на положбата на младите или, пак, за јакнење на соработката меѓу бизнис секторот и граѓанските организации преку креирање на заеднички простор за работа и учење, тогаш ова е одлична можност за вас. Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16[…]

Повик за учесници за проектот „Академија: Кој ако не младите? Кој ако не ти?“

Проектот е имплементиран од страна на Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола во периодот од 09-13 јануари 2017 година во Битола. На Академијата можат да се пријават учесници од руралните и урбаните средини на следниве 5 општини: Битола, Охрид, Струга, Прилеп и Крушево. Ќе бидат избрани 25 учесници (5 учесници од секоја општина)[…]

Академија: Кој ако не младите? Кој ако не ти?

Од декември до јуни 2017 година Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола ќе го имплементира проектот „Академија: Кој ако не младите? Кој ако не ти?“. Цели на проектот се: Да им се овозможи на младите луѓе од различни заедници и академски програми преку структурирана можност да се здобијат со практични знаења и вештини[…]

Работилница за борба против говор на омраза: Младите за младите со љубов

На 07 декември 2016 година во ОУ „Коле Канински” во Битола, Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола ќе одржи работилница за борба против говор на омраза „Младите за младите со љубов“. Работилницата ќе започне во 11 часот и ќе трае до 13 часот. На работилницата, волонтерите на ФОРУМ 16 преку интерактивни методи на[…]