Ново „Гласно сокаче – Будно чикмаче“

Oд 12 до 14 ноември 2021 година, ФОРУМ 16 по четврти пат ја спроведе Кампањата против гласини „Гласно сокаче – Будно чикмаче“. Целта на Кампањата е да ги разбие негативните гласини и наративи за младите во Битола дека тие „само пијат кафе на Широк Сокак“ и „ништо не работат“. Овој пат да покажеме дека тоа[…]

Опрема за креативна заедница

До сите креативци: Ако сакате да креирате видеа, да изработите филмови, да фотографирате или да прикажете некоја визуелна содржина, тогаш изнајмете опрема од ФОРУМ 16. Сакаме да ги намалиме вашите грижи за тоа каде да најдете достапна опрема и ви овозможуваме да се фокусирате на она што е важно во реализација на вашата визија. Опремата[…]