Песни во автобусите за јавен превоз низ Битола

Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола и Универзитетското студентско собрание на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ Битола преку проектот „Поезија во движење низ Битола“ поставија песни во сите автобуските превозници на општинскиот редовен превоз на општина Битола. Во автобусите на: Транскоп, Гопеш транс, Лука превоз, Џем турс и Боби турс, постевени се 17 песни[…]

Поезија во движење низ Битола: Зборник на поеми

Со радост ви го претставуваме електронскиот Зборник на поеми издадеден во рамки на проектот „Поезија во движење низ Битола“. Зборникот на поеми ги содржи сите поеми кои пристигнаа од учесниците на работилниците за креативно пишување, како и поеми од поддржувачи на работата на Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола и Универзитетското студентско собрание[…]