Нова генерација млади лидери за справување со говор на омраза

Преглед на проектот: Целта на проектот „Нова генерација млади лидери за спрвавување со говор на омраза“ е да се промовира развој на планови кои ќе бидат пример за адресирање на говор на омраза во битолските средни училишта. Главните цели се: Да се обучат ученичките лидери и училишната служба за превенција и справување со говор на омраза[…]

Crowd-funding кампања „КиноБит: Алатка за јакнење на млади активисти“

Од 15 мај до 30 јуни, ФОРУМ 16 ќе ја спроведе crowdfunding кампањата “КиноБит: Алатка за јакнење на млади активисти” за да обезбеди средства кои се потребни за опрема за продукција на кратки филмови за време на првиот Кино Кабаре настан во Битола и Македонија. Кампањата е поставена на платформа Generosity.com. Подготовката на crowdfunding кампања е[…]

КиноБит – Алатка за јакнење на млади активисти

ФОРУМ 16 секогаш работи со цел да им овозможи на младите од Македонија алатки за да ја изразат својата визија за подобро општество. За таа цел, го организиравме во Македонија првиот Кино Кабаре настан во Битола, родното место на филмската индустрија на Балканот. Со овој настан започна нова и постојана програма за обука на млади[…]