Студентско (ре)формирање

Цели на проектот: 1. Да се поттикне активно учество на студентите во изборот на студентски тела на државните универзитети „Св. Климент Охридски“- Битола, „Универзитет во Тетово“- Тетово и универзитет „Гоце Делчев“- Штип 2. Да се зголеми транспарентноста и оттчетноста на студентските претставнички тела 3. Да се поттикнат студентите и студентските и младинските организации на активно[…]

Ново „Гласно сокаче – Будно чикмаче“

Кампањата „Гласно сокаче – Будно чикмаче“ и годинава тргна во битка со гласините. Во текот на септември и почетокот на октомври се организираа серија на работилници со активистите за промена, односно тимот на кампањата кој се формира преку јавен повик од страна на ФОРУМ 16. Во текот на октомври, односно на 25 и 26 октомври,[…]

Учество во проектот „TECHknowledge“

Од 6 до 9 септември 2019 година, двајца претставници на  ФОРУМ 16 учествуваа на состанокот (Advance Planning Visit) кој се одржа во Талин, Естонија, а кој беше една од проектните активности на проектот „TECHknowledge“. Овој проект, односно младинска размена, е предвиден за млади луѓе од 18 до 25 години, кои во периодот од 9 до[…]