Успешен крај на нашата краудфандинг кампања

Со возбуда објавуваме дека, конечно, Generosity.com го реши проблемот со обработката на некои донации, и подготвени сме официјално да ја затвориме нашата краудфандинг кампања „КиноБит: Алатка за јакнење на млади активисти“. Огромно БЛАГОДАРАМ на сите наши поддржувачи, особено на оние кои, исто така, беа донатори во овој наш обид да прибереме финансиски средства. Нашата кампања[…]

Новости по одржаното Годишно Собрание

На 23 септември 2017 година, во канцеларијата на ФОРУМ 16 се одржа Годишното Собрание на кое се донесоа неколку важни одлуки. Пред сè, се усвоија извештајот за работа за периодот 2016/2017, извештајот за работа на Управниот одбор на Здружението, како и завршната сметка за 2016 година. Освен тоа, едногласно се усвоија годишната програма за работа[…]

Годишно Собрание на 23 септември 2017

Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола ќе го одржи своето Годишно Собрание на 23-ти септември, сабота. Собранието ќе биде во канцелариите на Здружението, лоцирани во Населба Кланица бр. 11 (Печурка), од 19:00. Сите сегашни членови се повикани да учествуваат. За да бидете дел од собранието како член со право на глас, треба да[…]