Локална дискусиja „Информирани и вклучени млади“

На 31 октомври 2017 година во Хотел „Треф“ Битола, во 12 часот, Здружението за граѓански активизам  ФОРУМ 16 – Битола ќе организира локална дискусија „Информирани и вклучени млади“. Оваа локална дискусија е дел од активностите на проектот „Младинското информирање како основа за младинско учество“, кој го спроведува Коалиција на младински организации СЕГА со поддршка од[…]

Презентација на Fusion Lab пред потенцијални донатори

Минатата недела ФОРУМ 16, заедно со уште 11 други организации, го презентира бизнис планот и стратегија за Fusion Lab пред потенцијални донатори. Нашата програма Fusion Lab ја развивме во модел на социјално претпријатие кој треба да обезбеди висок квалитет на простор за работа и состаноци со достапна цена за граѓански организации во заедницата, малите бизниси[…]