„Светло. Камера. Акција! За активни и вклучени млади“

На 16 март 2019 година, во 17 часот, во Малата сала на Центарот за култура Битола, ФОРУМ 16 го организира донаторскиот настан „Светло. Камера. Акција! За активни и вклучени млади“. На овој настан: ќе се дискутира за важноста на филмот за граѓанското учество со гостите Сашо Н. Алушевски и Ана Алексовска; ќе се прикажат дел[…]

Кино Кабаре Битола 2019 – Повик за учесници!

КиноБит го објавува повикот за учесници на Кино Кабаре Битола за 2019 година. Повикот е отворен за лица на возраст од 18 до 30 години од Пелагонискиот и Југозападниот регион на Македонија. Не е потребно претходно искуство во филмови, сите се добредојдени. Лицата заинтересирани за учество се охрабруваат да ја пополнат апликацијата за учесник најдоцна[…]