Потпишан Меморандум за соработка со Младиинфо Интернационал

ФОРУМ 16 потпиша Меморандум за соработка со Младиинфо Интернационал за поддршка во организација на Наградата за социјалано претприемништво 2017 година. Наградата за социјално претприемништво е натпревар и едукативна програма за поддршка на претприемачки идеи меѓу студентите кои имаат потенцијал да се развијат и да се имплементираат како иновативни решенија за глобалните проблеми. Мисијата со наградата е[…]

Постер на ФОРУМ 16 по повод Денот за безбеден интернет

Денес, 7 февруари, се одбележува како меѓународен Ден за безбеден интернет (Safer Internet Day).  По овој повод Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола го промовира постерот на тема „Ако би бил/а суперхерој/ка што би направил/а против говорот на омраза“. Постерот го изработи нашиот волонтер Дарко Лековски, а за инспирација му служеа цртежите од[…]