„Фото порака“ по повод 21 март

На 15 март, волонтерите на ФОРУМ 16 ја започнаа активноста „Фото порака“ за да го привлечат вниманието кон Меѓународниот ден за елиминација на расната дискриминација, 21-ви март. Волонтерите ќе запираат различни луѓе во заедницата и накратко ќе споделат информации со нив за тоа што се случило на овој ден. Потоа ќе побараат да направат фотографија[…]