Опрема за креативна заедница

До сите креативци: Ако сакате да креирате видеа, да изработите филмови, да фотографирате или да прикажете некоја визуелна содржина, тогаш изнајмете опрема од ФОРУМ 16. Сакаме да ги намалиме вашите грижи за тоа каде да најдете достапна опрема и ви овозможуваме да се фокусирате на она што е важно во реализација на вашата визија. Опремата[…]

Кино Кабаре Битола 2019: Проекција на филмови

КиноБит ве поканува на проекција на кратки филмови на 7 април 2019 година во 18 часот, во Малата сала на Центарот за култура во Битола. Кратките филмови се изработени од страна на учесниците за време на настанот Кино Кабаре Битола 2019. Концептот на овој настан е изработка на кратки филмови во краток временски период (48-72[…]

Кино Кабаре Битола 2019 – Повик за учесници!

КиноБит го објавува повикот за учесници на Кино Кабаре Битола за 2019 година. Повикот е отворен за лица на возраст од 18 до 30 години од Пелагонискиот и Југозападниот регион на Македонија. Не е потребно претходно искуство во филмови, сите се добредојдени. Лицата заинтересирани за учество се охрабруваат да ја пополнат апликацијата за учесник најдоцна[…]

Повик за доставување на понуди за експерти

Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола за потребите на Проектот „Градење капацитети за менаџирање на настани за собирање средства“ објавува повик за набавка на услуги – привремено ангажирање на 2 (два) експерти.   Предмет на ангажманот Ангажманот на експертите е потребен за време на донаторскиот настан „Светло. Камера. Акција! За активни и вклучени[…]