Обука за социјално претприемништво во Битола

Во рамки на проектот: „Поддршка за развој на локални социјални претпријатија“ финансиран од Министерството за економија на Република Македонија, а спроведуван од Здружение Конект се спроведуваат еднодневни обукиво Струмица, Битола и Тетово за социјално претприемништво наменети за претставници од институциите, општините, бизнис секторот (големи, мали и средни претпријатија) и потенцијални социјални претпријатија. Обуките ќе ви[…]

Презентација на Fusion Lab пред потенцијални донатори

Минатата недела ФОРУМ 16, заедно со уште 11 други организации, го презентира бизнис планот и стратегија за Fusion Lab пред потенцијални донатори. Нашата програма Fusion Lab ја развивме во модел на социјално претпријатие кој треба да обезбеди висок квалитет на простор за работа и состаноци со достапна цена за граѓански организации во заедницата, малите бизниси[…]

Потпишан Меморандум за соработка со Младиинфо Интернационал

ФОРУМ 16 потпиша Меморандум за соработка со Младиинфо Интернационал за поддршка во организација на Наградата за социјалано претприемништво 2017 година. Наградата за социјално претприемништво е натпревар и едукативна програма за поддршка на претприемачки идеи меѓу студентите кои имаат потенцијал да се развијат и да се имплементираат како иновативни решенија за глобалните проблеми. Мисијата со наградата е[…]

Академија: Кој ако не младите? Кој ако не ти?

Од декември до јуни 2017 година Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола ќе го имплементира проектот „Академија: Кој ако не младите? Кој ако не ти?“. Цели на проектот се: Да им се овозможи на младите луѓе од различни заедници и академски програми преку структурирана можност да се здобијат со практични знаења и вештини[…]