Заедно за подобар Интернет

Денес, 9 февруари 2021 година, се одбележува Светскиот ден за безбеден Интернет со активности низ целиот свет. Темата за 2021 година е „Заедно за подобар Интернет“. На овој ден се повикуваат сите засегнати страни да се здружат за да го направат Интернетот побезбеден и подобро место за сите, а особено за децата и младите. Без[…]

Постер на ФОРУМ 16 по повод Денот за безбеден интернет

Денес, 7 февруари, се одбележува како меѓународен Ден за безбеден интернет (Safer Internet Day).  По овој повод Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола го промовира постерот на тема „Ако би бил/а суперхерој/ка што би направил/а против говорот на омраза“. Постерот го изработи нашиот волонтер Дарко Лековски, а за инспирација му служеа цртежите од[…]