Награда за идејата Градина на заедницата –Битола

На наградниот конкурс #ОдличенПроекторганизиран од страна на Радио МОФ, ФОРУМ 16 освои трета награда за идејата Градина на заедницата Битола. Фото приказната „Социјална зграда“ на Викторија Тасева осво прво место, а според бројот на гласови, на второ место е проектот „Стара битолска барутана“ на Иле Петровски. Најдобрата фото-приказна како награда доби мобилен телефон Huawei P8[…]

UnaVision истражува нови идеи во Битола

На 1 и 2 октомври 2016, претставници на ФОРУМ 16 присуствуваа на состанокот на UnaVision Macedonia кој се одржа во Битола. UnaVision е глобална мрежа од поединци, организации и заедници кои работат за општото добро. За време на состаноците се разговараше за иднината на оваа мрежа во Македонија, се предлагаа идеи кои преку формата на[…]