Повик за членови и волонтери за 2021 година

Ако сте заинтересирани за развој на граѓанското општество, за унапредување на човековите права преку уметност, за подобрување на положбата на младите или, пак, за јакнење на соработката меѓу бизнис секторот и граѓанските организации преку креирање на заеднички простор за работа и учење, тогаш ова е одлична можност за вас. Заинтересираните лица може да аплицираат за[…]

Повик за волонтер(к)и

Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 – Битола за потребите на Проектот „Градење капацитети за менаџирање на настани за собирање средства“ објавува повик за ангажирање на 3 волонтер(к)и. Профил на волонтер(к)ите: Скромно искуство во граѓански сектор и работа на проекти Желба за стекнување нови знаења и вештини Интерес за филм и за човекови права Возраст:[…]

Don’t be divided, Stay UNITED

По повод 21 март, Меѓународниот ден за елиминација на расната дискриминација, волонтерите на ФОРУМ 16 подготвија видео „ Don’t be divided, Stay UNITED “ со цел да се испрати порака да се стави крај на расизмот, дискриминацијата и нетолеранцијата. 21 март е Меѓународниот ден за елиминација на сите форми на расна дискриминација, основан од страна на[…]