Кино Кабаре Битола 2019: Проекција на филмови

КиноБит ве поканува на проекција на кратки филмови на 7 април 2019 година во 18 часот, во Малата сала на Центарот за култура во Битола.

Кратките филмови се изработени од страна на учесниците за време на настанот Кино Кабаре Битола 2019. Концептот на овој настан е изработка на кратки филмови во краток временски период (48-72 часа) без никакви или со малку ресурси. Филмовите изработени за време на Кино Кабаре Битола имаат цел да промовираат човекови права.

Организатор на Кино Кабаре Битола е FORUM 16 во партнерство со граѓанските организации SFERA Macedonia, Center for European Development and Integration и Innova Lab Bitola, а со поддршка на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола и Центар за култура Битола.

Годинава, за организацијата на Кино Кабаре Битола се погрижија и 11 општествено одговорни компании. И тоа:

Златни спонзори:
Creative Production
iSource
Aries Travel (Aries Apartments)

Сребрени спонзори:
Aurum Kitchen & Bar
Bela Kuka Hotel Bistro
– ЕЛЕМ подружница РЕК Битола

Бронзерни спонзори:
Pizza Metro
Бабук – Babuk
Interworks
Boulevard Bakery

Донатор:
Bimilk

Се гледаме на кино!
Life is Short. Make a Movie!