Ден на младински активизам

На 17 април 2016 година во Скопје беше организирано во финалето на натпреварот „Ослободи ја идеја и преземи акција“ во организација на Здружението на граѓани „Младите можат“ од Скопје. За време на настанот насловен како „Ден на младински активизам“ пет тимови на млади имаа можност да ги презентираат своите идеи пред публиката и жирито и да ги убеди за релевантноста, креативноста и иновацијата на предложеното решение. Меѓу финалистите беше тимот на младинска иницијатива „Кој ако не се младите“ менторирани од страна на ФОРУМ 16. Тимот го освои третото место.