Започни каде што си. Употреби тоа што имаш. Направи тоа што можеш.

ПРОГРАМИ

(СТ)АРТ

Кој ако не младите

Лабораторија за фузија

Услуги

Фотографии и видеа од нашата работа

ШТО Е ФОРУМ16

Започни каде што си. Употреби тоа што имаш. Направи тоа што можеш.

Здружението за граѓански активизам ФОРУМ 16 е основано во 2013 година за да им помогне на граѓаните на Република Македонија да имаат подобар живот преку нови иницијативи кои промовираат активно граѓанство, можност и ангажман во граѓанското општество. Мисијата е да им помогне на граѓаните на Република Македонија во остварувањето на своите идеи во областа на културата, уметноста, економијата, образованието и социјалната одговорност, како и да мотивира вклучување на граѓаните во тековни програми, проекти и активности. Целите се: 1. Да поттикне и поддржи младински активизам во областа на културата, економскиот развој, локални прашања, спортот и образованието. 2. Да поттикне и поддржи граѓанските иницијативи кои поттикнуваат социјален напредок, европски вредности и меѓународна соработка. 3. Да поттикне и поддржи претприемачкиот дух и зајакнување на екосистемот во Македонија за формирање на бизниси, граѓански организации и социјални претпријатија. 4. Да поттикне и поддржи волонтерство и неформално образование. Ние сакаме силни партнерства и затоа добредојдени се сите можностите преку кои би ги споделиле нашите организациски способности, ресурси и поддршка со сите оние кои се посветени да служат на заедницата.

НАШИОТ ТИМ

Uploaded image

Наташа Чавдаровска

Претседател и основач
Наташа Чавдаровска е ко-основач и претседател на ФОРУМ 16. Таа има диплома по новинарство и магистер по економија на Европски студии на Економскиот факултет во Скопје.
Uploaded image

Ивана Ивановска

Заменик претседател и коосновач
Ивана Ивановска, е ко-основач на ФОРУМ 16. Таа има диплома по право. Таа има искуство како локален и како ЕВС волонтер.
Uploaded image

Томислав Наумовски

Секретар
Томислав Наумовски е дипломиран графички техничар на Универзиетот „Св. Климент Охридски“ Битола. Активен во неколку организации преку кои го гради својот став во однос на граѓанското општество.
Uploaded image

Марија Костовска

Член на Управен одбор
Uploaded image

Бојана Поповска

Член на Управен одбор
Uploaded image

Владимир Ристевски

Член на Управен одбор
Uploaded image

Биљана Стојановска

Член на Управен одбор

НАШИ ПАРТНЕРИ

Публикации и годишни извештаи од работата на нашата организација

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Контактирајте не